Pages

Tuesday, October 21, 2014

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΚΑΙ ΜΠΑΡΚΟΥΝΤ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ





Αδελφός» και σε εκδοχή εμφυτεύσιμων μικροτσίπ...
ΦΛΩΡΙΔΑ (ΗΠΑ).-

<ΤΑ BARCODES>

Την ώρα που μία πλειάδα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων χρησιμοποιούν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη ως βατήρα για την εξαπόλυση στρατιωτικών επεμβάσεων και τη συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής, υπάρχουν κάποιες εταιρίες που προσπαθούν να «μυριστούν» τις νέες τάσεις «αναπτυσσόμενων» αγορών, που επιταχύνουν τα σχέδια για τη δημιουργία εφιαλτικών οργουελιανών κοινωνιών τύπου «1984»...

Μία απ' αυτές τις εταιρίες είναι και η «Απλάιντ Ντίτζιταλ» (Applied Digital) με έδρα τη Φλώριδα, η οποία ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών τη μεσοπρόθεσμη πώληση διαφόρων τύπων μικροτσίπ, τα οποία θα εμφυτεύονται σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος και θα αποθηκεύουν διάφορα προσωπικά δεδομένα, που θα χρησιμοποιούνται «ποικιλοτρόπως». Μολονότι εκκρεμεί ακόμη η χορήγηση άδειας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (προβλέπεται να εγκριθεί έως τα μέσα του 2002), τα μικροτσίπ της «Απλάιντ Ντίτζιταλ» θα κυκλοφορήσουν στις αγορές χωρών της Νότιας Αμερικής απ' τον ερχόμενο Μάρτη.

Μέσα στα άμεσα σχέδια της εταιρίας, είναι η τελειοποίηση πειραματικών, επί του παρόντος, εφαρμογών για την κατασκευή και διάθεση στην αγορά εμφυτευμάτων μικροεπεξεργαστών, που θα εκπέμπουν ραδιοκύματα σε ειδικές συχνότητες και που θα υπηρετούν, υποτίθεται, το σκοπό της «πλέον αξιόπιστης και απαραβίαστης» προσωπικής ταυτότητας - πασπαρτού, με την οποία ο χρήστης της θα μπορεί να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού, του γραφείου και του αυτοκινήτου του, να πραγματοποιεί κάθε είδους χρηματικές και πιστωτικές συναλλαγές, να μεταφέρει ανά πάσα στιγμή πάνω του τον προσωπικό ιατρικό του φάκελο και να τον εντοπίζουν οι αρχές ή οι οικείοι του «σε περίπτωση ...που χαθεί ή απαχθεί»!

Η πειραματική εφαρμογή, με σκοπό τη δημιουργία εμφυτεύσιμης - στο ανθρώπινο σώμα - ηλεκτρονικής αστυνομικής, ιατρικής ταυτότητας - καταδότη έχει ήδη αρχίσει και βρίσκεται στο στάδιο αποθήκευσης διαφόρων τύπων δεδομένων σε μικροτσίπ μεγέθους περίπου ενός εκατοστού, που θα διαθέτει ακόμη και σύστημα GPS («Παγκόσμιο Σύστημα (Γεωγραφικού) Εντοπισμού» θέσης προσώπων ή διαφόρων τύπων οχημάτων μέσω δορυφόρων). Προς το παρόν, τα αποθηκευμένα - στο μικροτσιπ - στοιχεία της «Απλάιντ Ντίτζιταλ» μπορούν να «αναγνωστούν» μόνο με ειδικούς ανιχνευτές (σκάνερς), εντούτοις εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως ερευνάται η πρακτική δυνατότητα μετάδοσης κάποιων δεδομένων εξ αποστάσεως. Ηδη, μάλιστα, η εταιρία λέει πως εξασφάλισε την απαραίτητη ειδική άδεια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ, γιατί οι μικροεπεξεργαστές της λειτουργούν χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες...

Η «Απλάιντ Ντίτζιταλ» είναι επίσης έτοιμη να διαθέσει τους επόμενους λίγους μήνες στην αγορά ένα μικροτσίπ, που θα αποθηκεύει συγκεκριμένες ιατρικές πληροφορίες και θα εμφυτεύεται σε όσους φέρουν τεχνητά όργανα και μέλη. Σκοπός εμφύτευσης ενός τέτοιου μικροεπεξεργαστή είναι να ενημερωθεί, υποτίθεται, το ιατρικό προσωπικό σε περίπτωση που οι χρήστες τεχνητών οργάνων και μελών τύχει να μεταφερθούν αιφνιδίως στην εντατική μονάδα κάποιου νοσοκομείου.

«Το φάσμα της τρομοκρατίας αλλάζει στάσεις και τρόπους ζωής. Η άμεση σύνδεση ανθρώπου και υπολογιστή δεν απορρίπτεται πλέον εν ριπή οφθαλμού. Η ώρα αυτή έρχεται, όταν (μετά από κορυφαία γεγονότα) οι άνθρωποι προσπαθούν να επανακτήσουν ψυχική ηρεμία... Τότε είναι πιο ανοιχτοί σε νέες προσεγγίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους το διοικητικό στέλεχος της «Απλάιντ Ντίτζιταλ» Κιθ Μπόλτον, παρουσιάζοντας τα τωρινά και μελλοντικά προϊόντα της εταιρίας...(ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)
Το VeriPay είναι το πρώτο μικροτσίπ στον κόσμο που, μετά την εμφύτευσή του με σύριγγα στην παλάμη του ανθρώπου, θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιείται για την διεκπεραίωση οικονομικών συναλλαγών12.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
Και υπεχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και πτωχούς, ελευθέρους και δούλους, να έχουν χαραγμένο σημάδι εις το δεξί τους χέρι η εις το μετωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που έχει το χαραγμένο σημάδι, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. Εκείνος που έχει νόησιν ας λογαριάσει τον αριθμόν του θηρίου· είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς΄ (666). (Αποκάλυψις Ιωάννου, 13, 16)....




Από το επόμενο έτος (οι Κινέζοι) θα γνωρίσουν κάτι νέο και εκπληκτικό σε κλίμακα, μία ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα αποθηκεύει σε μικροτσίπ όλες τις ζωτικές πληροφορίες για τους 960 εκατομμύρια πολίτες του εκλογικού σώματος. Τον Ιούνιο (του 2003), το ανώτατο νομοθετικό σώμα της Κίνας (the Standing Committee of the National People's Congress), πέρασε τον Εθνικό Νόμο για την Ταυτότητα του Πολίτη, αποδεχόμενο τις κάρτες. Αυτές πρόκειται να έχουν ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ, το οποίο θα αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα 4.Στην ίδια κατεύθυνση με την Κίνα προσανατολίζεται και η Ινδία, η οποία σκοπεύει να παράξει 1 δισεκατομυρίο Smart Chip cards που θα χρησιμοποιούνται ως ηλεκτρονικές ταυτότητες. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, L. K. Advani, δήλωσε ότι η τεχνολογία της Ινδίας είναι επαρκής για ένα τέτοιο εγχείρημα7.

No comments:

Post a Comment

Download